#15 Макротрейд Upside 15%

Зміст

 

Валюта JPY
Поточна ціна 0.0075$
Таргет 0.0085$
Upside +13.3%
Downside ?
Актуально до: TBD

Background:

Ця ідея носить експериментальний характер, бо є можливо моєю бурхливою уявою, але зараз склалась унікальна ситуація, коли подальше підвищення відсоткової ставки ФРС зупиниться на 5.25%, а у Банку Японії вона ще досі негативна 0.1% і він її ні разу не піднімав роками.

Увагу до цього кейсу привернула нещодавня поїздка Баффета в Японію. 92-річний старий вирішив здійснити 20к км подорож, що є дуже дивною поведінкою як на мене.

Як він каже, це було тому що він хотів зустрітися з CEO Mitsubishi Corp, Sumitomo Corp, Mitsui &Co, Itochu, Marubeni [японськими конгломератами, що покривають всі сектори економіки, під їх управлінням тисячі дочірніх компаній. Ціни цих компаній дуже корелюються з цінами на "commodities"] та дати зрозуміти, що він відкритий до нових угод. 

Потім він дає Nikkei та CNBC інтервʼю, під час яких розкриває, що його частка в компаніях збільшилась з 5% до 7.4%. 

Це дуже дивно, бо Баффет не подорожує, а причина виглядає недостатньою для супермега успішного задоволеного та вже старого інвестора відволікатись на такі штуки. 

В серпні 2020 він розкрив у звітах Berkshire, що інвестував в Японію і має частки 5% в кожній з Mitsubishi Corp, Sumitomo Corp, Mitsui &Co, Itochu, Marubeni. 

Тоді це виявилась феноменальна макроугода. Він профінансував її випуском бондів з дохідністю в 1%, по суті взяв безкоштовні гроші у японців і купив на них японські товарні компанії, що приносять дивіденди в 2%.

Чудова угода, але зовсім не по баффетські, не за макротрейди він відомий. Але угода була чудова, нічого додати. Як він каже інвестиція перевершила його очікування. І ніякої тобі кругосвітньої подорожі. 

Чому ж зараз він туди поїхав?

На мою думку Баффет поїхав, щоб отримати інсайт в наступних діях Банку Японії і пересвідчитись, що ера нульових ставок закінчиться. Я думаю він хоче залучити безкоштовні кошти поки є на це можливість випустивши облігації.

Ідея

Якщо гіпотеза вірна, то один із пособів заробити на цьому, буде придбання йени та очікування моменту, коли Банк Японії почне піднімати ставку, як мінімум до 1%.

ruslan 18 квітня 2023, 20:56
Рейтинг: 1 Дата реєстрації:6.07.2023
FoxEx :D
fundamental 28 квітня 2023, 20:57
Рейтинг: 2 Дата реєстрації:7.05.2023
тезис не виправдався, BOJ залишив ставку незмінною, хоч у долара закінчився запас міцності на укріплення, банк японії припускає полегшення монетарної політики, закриваю угоду з -0.94%
ruslan 29 квітня 2023, 20:57
Рейтинг: 1 Дата реєстрації:6.07.2023
Теж хотів додати, що Пауел вчора у відео з пранкерами підтримав тезис що очікуємо ще 2 підвищення ставки, тож чекаємо ще удорожчання долару.
fundamental 30 квітня 2023, 20:57
Рейтинг: 2 Дата реєстрації:7.05.2023
не можуть знайти золоту середину, то бабло з вертольота сиплять, то напалмом все зжигають
Залишити коментар