Портфоліо Трекер

Зміст

 

Даний трекер є повністю самописним за допомогою Google App Scripts з інтеграцією в Google Sheets. Ідея полягала в тому, щоб ви відкрили шаблон, ввели транзакції та порахували ефективність свого портфелю. Плюсом даного підходу було те, що у всіх є гугл акаунт і кожен може самостійно запустити розширення Portfolio Tracker в меню і не потребує навичок знання фронтент та бекенд, тільки трохи розібратися в App Scripts/

На зараз є декілька хороших функцій даного трекеру:

  1. Виведення списком поточних позицій (алгоритм рахує які ви вже продали, а які ще залишились в портфелі)
  2. Вибір валюти підрахунку
  3. Можливість розбивати свої активи по стратегіям (наприклад у вас може бути стратегія ETF та активна)
  4. Підрахунок ефективності портфелю по місяцям чи рокам, графіки і т.д.
  5. Можливість порівнювати власний портфель з будь-яким benchmark (VOO, QQQ) чи будь-яким тікером, який ви забажаєте вказати (але можуть бути баги, я поки додав S&P500 по замовчуванню)

Є багато обмежень зі сторони Google та GoogleFinance, при настанні певного ліміту запитів гугловий сервіс перестає працювати і повертає помилки, що може поламати частково трекер. Але якщо не робити перекалькуляцію і розуміти де руками підпривити в таблиці з підрахунками, то на наступний день можна знову запустити з тої самої точки.

Рік тому записав відео як працює трекер, зараз він трохи змінений, тоді була тільки функція підрахунок ефективності всього портфелю, зараз вже набагато більше.

Трекер можна знайти по посиланню.

Якщо будуть якісь питання пишіть в коментарі або звертайтесь особисто. На жаль я не зміг продовжити над ним роботу по додаванню функцій, бо він вийшов занадто повільний через обмеження Google, мені здається що я і так вижав неможливе з Google Sheets з врахуванням того, що у мене відсутній бекенд і все відбувається на машині користувача.

 

Немає коментарів
Залишити коментар