SYEP програма від IB, мої результати

Зміст

 

Інтеректів Брокерс має програму Stock Yield Enhancement Program, що дозволяє надавати власні акції шортистами за що IB поділиться 50% з винагороди з інвестором, такий собі пасивний дохід для акцій в портфелі.

Як підключити Stock Yield Enhancement Program?

Програма безкоштовна, по замовчуванню вона вимкнена. Щоб увімкнути потрібно підходити деяким вимогам: або мати Margin рахунок або $50к на рахунку типу Cash.

Скільки можна заробити?

Я підключив цю функцію ще у 2021 році, і мої результати не вражаючі, одним словом, ні про що.

За рік вийшло ~10$, і то схоже мені пощастило, компанію Alibaba активно шортили, але на шортистах заробити через SYEP не вдалось.

В свою чергу IB дає досить привабливий приклад у себе на сайті:

Типу якщо всі ваші акції хтось візьме у борг під 9% і при цьому буде їх винен вам протягом повного року, тоді IB поділиться 4.5%. Але в реальності як бачим, здоровим портфелям важко хоч щось заробити.

Взагалі відсотки по шортам можуть доходити 20-40% і більше, все залежить від того скільки бажаючих взяти акцій в шорт і ймовірно потрібно володіти дуже поганими компаніям протягом довгого часу.

Ризики

Я бачу тільки один ризик, коли прийде велика криза, і контрагенти, які взяли у вас акцію в борг стануть банкрутами, то ви втратите свої акції, мається на увазі ті, які перебували в боргу у інших, і хто не в змозі повернути вам їх назад.

Такі акції не приймають участі в страхуванні рахунку на $500тис, але IB для уникнення колективного позову може і в цьому випадку щось вигадати, як було під час коронакризи, коли нафта стала коштувати нижче 0 https://financefeeds.com/interactive-brokers-pays-48m-platform-failure-oil-crash/.

Я вирішив відключити дану програму, бо явно ризик-дохідність не в мою користь.

Немає коментарів
Залишити коментар