Як прийняти участь в тендер офері

Зміст

 

З усіх брокерів, що доступні для українців тільки один надає можливість приймати участь в добровільних корпоративний подіях, це Interactive Brokers. 

Якщо у вас немає акаунту ви зможете отримати акції IBKR в подарунок на суму до 1000$ по моєму запрошувальному посиланню (звертайтесь в тг https://t.me/ybalashkevych).

Розберу реальний приклад участі в тендері, сьогодні надійшов лист від IB, що можу прийняти участь в офері від компанії JNJ (Johnson & Johnson), ідея якої була опублікована ось тут.

  1. Спершу увійдіть в кабінет на сайті.
  2. Далі виберіть меню Portfolio, а потім Corporate Actions справа.

3. Коли відкриється Менеджер по управлінню корпоративними подіями, далі потрібно обрати Choice Actions, де буде список всіх доступних вам оферів, обираємо потрібну нам компанію. У моєму випадку це JNJ..

 

4. Зʼявиться модальне вікно з умовами оферу, дедлайном та варіантами рішень. По замовчуванню у добровільних оферах завжди стоїть Take no action. Щоб змінити вибір, нам потрібно вказати кількість акцій, якими ми приймаємо участь в офері (котру ми бажаємо обміняти чи продати за вказаними умовами). Поставити галочку, що ми погоджуємося з умовами та зберігти натиснувши на Save

 

Відповідно до оферу варіанти рішень можуть відрізнятися. В даному дописі описаний принцип участі в офері по обміну акцій JNJ на KVUE. Якщо це офер викупу, який проводиться по принципу голандського аукціона (викуп акцій в діапазоні певних цін), то як правило потрібно обирати Submit shares for tender at No Specified Price.

Готово, тепер ми приймаємо участь в офері. Опираючись на досвід, результати оферу зазвичай оголошуються через тиждень після закінчення тендеру . Якщо у офері вказується Guaranteed Delivery, то акції можна придбати до 13:00 за часом Нью-Йорку в останній день оферу. Якщо Guaranteed Delivery не передбачений, тоді діє стандартне правило Т+2, тобто акції потрібно придбати за два робочих дні до закінчення  оферу. 

Немає коментарів
Залишити коментар